PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Как да се справите с лошите вибрации: 5 стратегии за неутрализиране на негативизма

От време на време всеки човек се сблъсква с лоши вибрации, които се отразяват негативно на тялото, духа и душата. Отрицателните преживявания или прекарването на повече време с негативни хора, може да развали настроението дори и на най-позитивните хора. Ако се поддадете на подобни емоции може да изпаднете в една дълбока вибрационна дупка.

Затова в тази статия ще ви покажем няколко интересни стратегии за неутрализиране на негативизма и възвръщане на положителната нагласа. Първото нещо, което трябва да направите е да приемете вашата негативност. Запомнете, целта не е да се борите с негативизма, защото това само ще донесе още от него в живота ви. Вместо това го приемете спокойно и едва след това се опитайте да се освободите от него.

С други думи, ако сте ядосани или гневни за нещо, излейте чувствата си за няколко минути. Няма нищо лошо в това да изразите чувството си на неудовлетвореност. По този начин вие така да се каже се освобождавате от напрежението.

След като приемете негативизма и сте готови да се освободите от него и продължите напред, може да приложите някоя от следните стратегии:

Вземете си почивка, каквото и да правите в момента – ако се намирате по средата на някаква дейност и усетите, че негативните вибрации се увеличават, спрете за момент, починете си и се върнете отново към дейността си, когато се почувствате уравновесени. Няма смисъл да се опитвате да вършите някаква работа, когато излъчвате лоши вибрации, защото това ще доведе само до лоши резултати. Затова починете си и се върнете отново към работата, когато се почувствате по-добре. Ако в момента не вършите нищо, а си мислите за неща, които ви разстройват, опитайте се да се освободите от тези мисли. Кажете си на ум, че ще се съсредоточите върху нещо друго и ще мислите отново за този проблем, когато не сте толкова разстроени.

Вземете си дрямка – сънят е страхотно решение на проблема, защото автоматично повишава вибрациите ви. Когато спим ние се разтоварваме от умората и негативните вибрации и презареждаме тялото си с енергия. Може да ви се стори трудно да си подремнете, точно когато сте тревожни или ядосани, но си струва да опитате. Преди да заспите си мислете как след като се събудите ще бъдете по-отпочинали и положително настроени.

Медитирайте – медитацията е страхотен начин да прочистите съзнанието си от негативни мисли по всяко едно време. Когато усетите, че мислите и емоциите ви стават все по-негативни, медитирайте за около 10-15 минути и намерете отново пътя към вътрешния мир.

Мислете си за нещо или някой, който обичате истински – Кои са трите неща или хора, които обичате най-много на света? Определете ги точно сега и когато се опитвате да се освободите от негативизма, отделете няколко минути в мисли за причините, поради които ги обичате. Мислите за нещата, които ни карат да се чувстваме най-благодарни и щастливи са много мощно средство, за неутрализиране на негативизма.

Раздвижете се – движението, независимо дали става въпрос за кола, колело или пеша е страхотен начин за трансформиране на лошите вибрации. Шофирането например ви позволява физически да се откъснете от проблемите за известно време, променяйки обкръжението си и в същото време възползвайки се от предимствата на движението. Движението помага да повишите автоматично вибрациите си, защото колкото по-бързо се движите, толкова по-бързо се движи и енергията ви. Ето защо дейности, като пързаляне с шейна, каране на ски или возене на увеселително влакче са толкова забавни. Когато шофирате пък винаги може да пуснете музика и да подобрите още повече настроението си. Все пак гледайте да изберете весела или вдъхновяваща музика, а не някоя тъжна или бурна.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

Blagodaria
Виж още отзиви
Коментирай
loading...