PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Как да пробудим лечителя в себе си?

Едно от най-големите чудеса на човешкото тяло и дух е способността да лекува. Може да се излекува както счупена ръка, така и разбито сърце. Всеки човек в някакъв момент е изпитвал силата на изцелението – силата да бъдем по-добри, да се справяме, да се възстановяваме и да станем част от цялото. Помислете за самолечението, което сте постигнали в живота си. А, какво ще кажете да предложите подобно изцеление и на другите? Бихте ли го направили? Чувствате ли го като призвание?

Какъвто и да е бил житейския ви път до момента, трябва да знаете, че всичко, което се случва в живота ви е част от вашия Божествен план. Всичко служи по някакъв начин, за някаква по-висша цел. Отделете малко време да преосмислите живота си, да видите дали препятствията, травмите и обучението, през което сте минали, не са необходимата основа за вашето развитие като лечител. Запитайте се дали сте готови да развивате дарбата си, прилагайки самолечение, а защо не и да лекувате другите.

Лечителя е човек, който разширява съзнанието си и е проводник на лечебна енергия, която помага на останалите на физическо, умствено, емоционално и духовно ниво. От древни времена лечителите и шаманите търсят помощ и сила от духовния свят, за да са от полза на цялата общност. Помощта, която осигуряват може да излекува физическа болест, психиката или да доведе до по-голяма хармония между хората, както и между хората и природата. Лечителите и шаманите са един вид посредници между човешкия и духовния свят. Съвременните енергийни лечители изпълняват същите функции. Те имат вродена дарба, но разбират за нея, когато се случи някое голямо събитие в живота им. Мнозина търсят по-нататъшно обучение, чрез курсове за лечение, за да помогнат на познати и непознати да изпитат емоционално и физическо изцеление.

Дали света на изцелението съответства на вашата цел? Ще усетите, че следвате вашата основна цел в живота, когато това, което вършите ангажира изцяло вашият ум, сърце, тяло и душа. Смятате ли, че вършите това, за което сте родени? Прекарвате ли често време сред природата в медитация и молитва? Опитвате ли се да изчистите раните и емоционалните проблеми от детството си? Списъкът с възможните преживявания, качества и умения, които могат да ви помогнат в това начинание е безкраен. Истинската лечебна сила е вътре във вас. Тя просто трябва да бъде събудена, подхранвана и практикувана.

Готови ли сте да проучите своите лечителски способности? Ето няколко съвета как да започнете да пробуждате лечителя вътре в себе си:

1. Разширете съзнанието си – Можете ли да възприемате отвъд ограниченията на вашето тяло и ум и да чувствате, че сте част от огромната Вселена около вас? Може би сте имали подобни преживявания, докато се разхождате в гората или наблюдавате залеза. Природата е един от най-добрите начини за повишаване на съзнанието. Може да сте повишили съзнанието си чрез йога, молитва, музика или някакво събитие, което е оказало траен отпечатък върху вас. Най-сигурния път към повишаване на съзнанието обаче е медитацията. Повишеното съзнание носи насоки и напътствия за живота, зарежда ви енергийно и ви носи информация и инструкции, необходими за да станете лечител. Повишеното съзнание позволява да се свържете с вашите по-висши качества. Всички знания и сила, от които се нуждаете, за да осъществите промяната в себе си и другите са точно там, точно зад ежедневните сетива. Когато имате достъп до общото, до единството, вие можете да откриете всичко във Вселената – минало, настояще и бъдеще. Тази информация е в основата на това да можете да помагате на другите да постигнат трансформация в живота си. Това от своя страна е самата основа на енергийното лечение.

2. Проучете своите вярвания – Воденето на ежедневни записки в дневник е отличен начин да изследвате вашите ценности и вярвания, да опознаете себе си и да повишите съзнанието си. Защо е толкова важно да проучите вярванията си? Защото някои от тях може да ви ограничават, може да ви дърпат назад, особено тези, които са основани на страх. Страхът винаги ограничава съзнанието. Често нашите най-важни убеждения са подсъзнателни. Вашите подсъзнателни вярвания може да ви попречат да станете онова, което искате да бъдете. Почти невъзможно е да се разширявате и растете, да обработвате нова информация и да вземате нови решения, когато сте ограничени да действате единствено според съществуващите идеи и схващания. Част от задачата ви в живота е да достигнете границите си, да станете това, което искате да бъдете. След като сте наясно със себе си, можете да бъдете наясно и с проблемите на другите.

3. Внесете повече светлина в живота си - Важно е да балансирате между вътрешните си практики като медитация, водене на дневник и молитва с това да помагате на другите. В живота ви трябва да има вътрешна и външна хармония, за да бъдете лечители. Връзката и общуването са едни от най-мощните сили за изцеление. Постоянно имате възможност да слушате всеки човек, с когото се срещате през деня. Усмихнете се на касиера в супермаркета, не притискайте и не бъдете груб към хората, които стоят на опашка заедно с вас, бъдете толерантни и дайте път на колата пред вас! Ставайки по-любящ в ежедневните си взаимодействията, вие лекувате не само себе си, но и другите. Няма значение до колко хора достига енергията ви, просто разпространявайте светлината си там, където се намирате, там където сте призовани да служите.

„Във вселената има сила, която може да произведе чудотворни резултати, ако й позволим да проникне през нас“ - Мохатма Ганди

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...