PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Как да намерите своята истинска цел в живота

Един от най-честите въпроси, които си задаваме е: „Каква е моята цел в живота?” Ако трябва да бъдем честни, отговорът е точно под носа ни!

Всеки ден, откакто сме се родили ние сме ръководени да намерим своята цел в живота. Всяко любопитство което проявяваме в житейските преживявания ни води в тази посока. От тази гледна точка става въпрос просто за прецизиране на тези преживявания, докато не осъзнаем точно какво трябва да правим в настоящия момент.

Разбира се ще има препятствия и от време на време ще се отклоняваме от пътя си, но бързо ще намираме отново вярната посока към целта в живота ни, благодарение на дребните, но значими знаци. Например може да се интересувате от Рейки лечението и да решите, че целта в живота ви е да споделяте своите знания с други хора, които имат интерес в тази област. Възможно е обаче въпреки таланта който имате да не осъществявате много контакти в тази сфера. Все пак това може да бъде част от основната цел в живота ви, но Вселената да се опитва да ви подскаже, че трябва да навлезете още по-дълбоко в това което правите. Може би вместо да лекувате хората вие трябва да ги учите как да извършват този вид лечение. Това разбира се не означава, че трябва да се откажете от прилагането на Рейки лечението на индивидуално ниво, защото това е една страхотна дейност за която Вселената винаги е благодарна. Вселената може просто да ви предлага да погледнете към други страни на таланта ви, които може да използвате в по-голяма степен.

Много хора на средна възраст променят своето професионално развитие, когато осъзнаят коя е истинската цел в живота им. Трябва да знаете, че се изисква много смелост, за да се предприеме подобна стъпка. Все пак не е лесно например човек който се е занимавал със счетоводство да започне да се занимава с ароматерапия или банкер да стане татуист.

Ето няколко основни насоки, които ще ви помогнат да намерите своя истинска цел в живота:

1. Къде се намирате в момента - през целия ни живот ние съзнателно или несъзнателно преследваме своята цел в живота. Всички наши интереси и дейности са ни довели до това което сме в момента. Погледнете назад към тях и се опитайте да видите в каква посока ви водят.

2. Очаквайте трудни моменти по време на пътя - не позволявайте на пречките, които изникват да ви разубедят и отклонят от основната цел в живота ви. Бъдете силни и се учете от тях. В началото трудностите могат да ви обезкуражат, но ако успеете да ги преодолеете ще се насладите на невероятните нови възможности, които се отварят пред вас. Затова дръжте здраво посоката по която сте поели и не се предавайте.

3. Веднъж намерили житейския си път, оставете го да израства - често пъти основната цел в живота ни е нещо многостранно. По време на своя житейски път вие ще се изправяте пред нови предизвикателства, които са свързани с пътуването.

4. Помолете Вселената да ви покаже вярната посока и цел – типичен пример за тази идея е филма “The Secret” в който основната идея е, че всеки човек трябва да направи „споразумение” с Вселената. Това което търсиш и искаш от живота праща сигнали на които Вселената реагира и изпраща обратно необходимите съвети, които да ви ориентират за вашата цел и посока в живота.

5. Филтрирайте идеите си – не всички идеи са вашата цел в живота, но те несъмнено ще ви водят в правилната посока. При търсенето на основната цел в живота безброй нови идеи достигат до съзнанието ни. Не подценявайте нито една от тях защото дори и да ви се струва налудничава, тя може в крайна сметка да ви помогне в житейския път.

6. Учете се от грешките си – всъщност всяка една грешка ви дава ценен опит, който може да ви направлява в правилната посока. На момента може да се чувствате разочаровани от грешките си, но вашата цел в живота става все по-ясна всеки ден, въпреки грешките. Опитайте се да гледате на всяка грешка като възможност да подобрите идеите си или евентуално да развиете идеите си в различна посока. Доверете се на факта, че има специална причина за всяка конкретна идея и тя може да ви послужи като трамплин, който да ви тласне в различна посока.

7. Тук не се състезавате с никой – намирането на цел в живота не трябва да се възприема като конкуренция при която се състезаваме с другите, защото всички сме от един отбор. Представете си разходка в парка. Някои хора се движат по-бързо от вас, други по-бавно. Поуката от това е, че всеки трябва да се движи напред със своето собствено темпо.

8. Изчистете хаоса в мислите си – понякога нашите умове са толкова хаотични, че е почти невъзможно Вселената да достигне до нас. Използвайте своята жажда за знания за неща които ще помогнат на вас и околните. Не се разпилявайте с безсмислени неща от които няма никаква полза. Премахването на тези неща от живота ви изпраща ясен сигнал до Вселената, че искате да се развивате в положителна светлина. Един от начините да се изчистите от натрапчивите мисли е посредством медитация. Също така можете да погледнете навътре в себе си и навън около вас, за да разберете кои са нещата, които задръстват ума ви.

9. Изразявайте благодарност – винаги бъдете благодарни на Вселената дори и за най-малката благословия, която получавате. Вселената обича благодарността и показва на вашите духовни водачи, че оценявате нещата, които правят за вас.

10. Търсете приятното изживяване във всяка ситуация – представете си, че сте си избрали професия, която презирате. Има много хора, които не харесват това което вършат, но го правят по необходимост. Вие имате възможност да промените всичко това. Това разбира се няма да се случи изведнъж. Не се опитвайте да правите прекалено много неща наведнъж. Бавно стъпка по стъпка се придвижвайте към истинската си цел в живота като същевременно се наслаждавате на всеки един момент.

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...