PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до История, митове и легенди

Интересни исторически въпроси, на които образователната система не може или не иска да отговори

Традиционните образователни системи в общи линии ни учат, че историята на човечеството може да се проследи само до около 8 хиляди години назад, а религиозните текстове казват, че човечеството е на 6 хиляди години. Повече от очевидно е, че се правят огромни усилия да се скрие истинската ни история и произход. Историята на която ни учат в училище е манипулирана и има много неща, които нацяло са скрити от нас.
През 1929г. е открита карта на Антарктида, изрисувана върху кожата на газела. Интересното в случая е, че картата е нарисувана още през 1513г. от османския мореплавател и картограф Пири Рейс, който имал свободен достъп до императорската библиотека на Константинопол. Обясненията, които сам оставил по картата показват, че той е използвал много източници за нейното начертаване, някои от които са от преди повече от 2 хиляди години. Историята написана в учебниците ни учи, че Антарктида е била открита от капитан Джеймс Кук, докато пресичал Антарктическия кръг на 17 януари 1773г.
Как Пири Ройс е успял да направи карта на Антарктида няколко века преди официалното й откриване от Джеймс Кук? Откъде императорската библиотека на Константинопол е получила информация за Антарктида и кой е направил първоначалните чертежи на тази карта?
Нека само да отбележим, че за последно Антарктида не е била покрита с лед преди около 4000г. пр. н.е.
Според Чарлз Дарвин човечеството е произлязло от маймуните. Ако това наистина е така не сте ли се запитвали защо все още има маймуни?
Всеки континент на Земята е пълен с построени от човека пирамиди. Все още обаче няма отговор на въпроса кой ги е построил и какво е било тяхното предназначение.Само в Китай има около 100 пирамиди, скрити под буйна растителност и дървета.
Преди няколко десетилетия в Еквадор бе открит комплект от чаши, включващ 1 голяма чаша и 12 малки чаши. Всяка от малките чаши се различава малко по своя размер. Интересното в случая е, че ако се напълнят съдържанието на 12-те малки чаши запълва точно голямата чаша. Голямата чаша има инкрустирано съзвездието Орион и други звезди. Вътре в голямата чаша има много силно магнитно поле, докато извън нея то изчезва. Според професионалните геолози това е невъзможно, защото ако каменната чаша има вградени метални елементи те би трябвало да създават магнитно поле и от двете страни на чашата.
Ако според учените е невъзможно да има силно магнитно поле в чашата, без това поле да действа и извън нея, тогава кой е създал тези чаши и от къде идват те?
В Илинойс, САЩ бе открита бронзова монета на дълбочина от около 40 метра. Според държавната организация за геоложки проучвания пластовете в които е намерена монетата са на възраст от 200 до 400 хиляди години. Това означава, че много преди първите официално признати от историята цивилизации в Северна Америка е имало култура, която направила тази монета.
В Еквадор са открити повече от 350 артефакти в една стара система от тунели. Един от тях изобразява пирамидата с всевиждащото око. На тъмно окото придобива интересен нюанс, докато в долната част на артефакта е изобразено съзвездието Орион и някаква писменост, за която се смята, че е най-старата откривана до сега на планетата. Подобна писменост е открита на много места по света, което навежда на факта, че в дълбока древност е имало глобална цивилизация, много по-стара от всички санскритски писания.

Защо тази информация не е поместена в нито един учебник по история?

На много места по света виждаме, че различните култури са изобразявали съзвездието Орион. Пирамидите в Гиза също са ориентирани спрямо това съзвездие известно още с наименованията „Колана на Орион” и „Тримата крале”.
Логично следва да си зададем въпроса, дали не са ни посещавали същества от това съзвездие или може би ние произхождаме от там?

Какво е нещото, което прави съзвездието Орион толкова специално?

Немският професор лингвист Курт Шилдман успява да преведе надпис от долната част на пирамидата намерена в Еквадор. Според него там е написано: „Синът на създателя идва.”
Според един мит свързан със създаването на Анунаките, Ану имал двама сина Енки и Енлил. Енки, известен още като Еа в шумерските записи бил нежен и мил с генетично модифицираните хора, които добивали злато за анунаките. Дали това означава, че надписът „Сина на създателя „ се отнася точно до Енки. Старият завет на християнската Библия показва един отмъстителен Бог, който убива милиони хора, докато Новият завет показва един различен Бог, който дарява всичко с любов. Логично следва да си зададем въпроса, дали Стария завет не описва Енлил, а Новият завет Енки?
В Стария завет Битие 1:26 пише: „Нека създадем човека по наш образ и подобие.” Сигурно и вие забелязахте, че е използвано множествено число, а не единствено.
През 1851г. в Дончестър, Масачусетц е намерена ваза изработена от цинк и сребро. Тя е открита при взривяването на твърда скала на дълбочина около 5 метра. Вазата е инкрустирана с фигурки на цветя, изработени от чисто сребро. Скалата в която е била намерена е поне на 100 хиляди години според учените.
Според академичните среди не е възможно преди толкова време да е съществувала цивилизация, способна на такъв вид изкуство.
Още по-удивително откритие е било направено в Южна Африка през 1982г. Там са намерени около 200 метални сфери на приблизителна възраст около 4.5 милиона години. Намерените сфери са два вида – едните са плътни, синкави и с бели петънца, а другите кухи и пълни отвътре с бяла еластична сърцевина.
Историята ни учи, че човешката цивилизация е на не повече от 6 до 8 хиляди години. Тогава кой е направил тези метални сфери преди толкова милиони години?
С изключение на камъните и благородните метали всичко друго което притежаваме в момента ще се превърне в прах и ще изчезне само за няколко хилядолетия. Всички телевизори, мобилни телефони, автомобили, самолети и всичко направено от пластмаса. Така например ако ни сполети някое катастрофично събитие само в рамките на 100 хиляди години, всяко доказателство за нашата цивилизация ще бъде унищожено или погребано на метри под земята.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 25 оценки

Отзиви

10 - Библията е книгата на лъжите и не бива да се чете. Тя е вредна и опасна книга.
Ако бог ни е създал от пръст, защо още има пръст?
"Според Чарлз Дарвин човечеството е произлязло от маймуните. Ако това наистина е така не сте ли се запитвали защо все още има маймуни?" Ако американците са произлезли от британците, защо още има британци?
Хубаво е да се чете "Библия". Това е Книгата на книгите, където ще намерите отговори на много от задаваните си въпроси, на които "Някои си"..не искат и не желаят да дават отговори..Например в Библия е казано, "Всичко, което е, е било, и ще бъде." Ето, дава ни се отговор, че Вечният кръговрат е в действие, винаги и по всяко време. Това е равно на "Раждане - Живот и развитие - Разкриване и Усвояване на познанието -Свръх технологии - Свръх цивилизация - Самоунищожение - Разрушаване". Преди нас е имало четири раси, а ние сме петата. Това е добре описано в книгите на Елена Блаватская, от още по-стари сведения достигнали до нас, от книгите Урантия и Плутония, ..от древни индийски, тибетски и египетски ръкописи..от книгите на Ернст Мулдашев в наше време и много други...
Златна Стоицева
Нали знаем, че сме петата раса.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...