PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

5 възможни причини, поради които все още сте сами

Имате ли интимен партньор? Много хора се интересуват как да използват Закона за Привличането, за да имат повече романтична любов в живота си. Представяме ви 5 от често срещаните причини, поради които хората изпитват затруднения в осъществяването на любящи и трайни взаимоотношения. Отговорете си на следните 5 въпроса, за да проверите дали не блокирате сами привличането в живота ви на интимен партньор.

Говорите ли негативно за връзките и любовта?

Това е една от основните причини хората да изпитват затруднения в намирането на интимен партньор. За сметка на това пък е една от най-лесните за коригиране. Много пъти, когато някой се опитва да привлече повече любов в живота си има негативни мантри, които изрича редовно, когато стане въпрос за връзки и любов. Някои от най-често използваните негативни мантри са: „В днешно време е трудно да се намери добър човек“; „Всички добри мъже/жени вече са заети“; „Не може да се вярва на мъжете/жените“; „Винаги ми разбиват сърцето“; „Страхувам се от задълбочаване на връзката“ и т.н.

Когато насочваме разговора към това какво не е наред в нашия любовен живот, ние само привличаме още от тези нежелани неща в живота си. Много хора, които се оплакват от лошата връзка, която имат се сблъскват с нова лоша връзка, веднага след като прекратят текущата. Негативното отношение към връзките води до това хората да се натъкват само на партньори, които изневеряват или не споделят чувствата им.

Ако откриете, че и вие сте сред тези, които гледат постоянно негативно на връзките, трябва да се заречете да спрете да използвате тези негативни мантри.

Опитвате ли се прекалено усърдно да намерите своята половинка?

Много от хората, които искат да привлекат любов, посредством Закона за Привличането, влагат прекалено много усилия в това начинание. Тези, които имат този проблем обикновено ходят много често на срещи и постоянно четат книги, свързани с връзките.
Освен това някои ежедневно правят любовна визуализация и медитация, създали са си строга рутина за привличане на любов и много често си повтарят утвърждения, които трябва да привличат стабилни връзки.

Тези стратегии безспорно са полезни, но понякога просто не работят. На какво се дължи това? Когато пресилваме нещата и предприемаме драстични мерки в търсенето на интимен партньор, ние изпращаме на Вселената едно подсъзнателно послание, което в най-честите случаи гласи: „Мисля, че ще ми бъде много трудно“; „Трябва по-бързо да реша този проблем“ или „Кога той/тя ще се появи най-накрая“.

Процеса на привличане на желани неща в живота ни трябва да става леко и спокойно, без излишно натоварване и напрежение. Да намерим любовта означава да се отдадем на момента и да следваме положителната енергия. Просто се отпуснете по енергийния поток, без да пришпорвате нещата.

Затова, ако се опитвате прекалено усърдно да намерите любовта на живота си, трябва да престанете веднага. Прекратете всички дейности, които ви карат да се чувствате стресирани или уморени. Вместо това прекарвайте повече време да се забавлявате и наслаждавате на момента.

Смятате ли, че връзката ви е небалансирана?

Често единия от двамата партньори е по-настоятелния в дадена връзка. Той се обажда по-често, пише постоянно съобщения, но е очевидно, че това развива някакъв вид небалансирана връзка с партньора. Проблема е, че по този начин на Вселената се изпраща послание: „Страхувам се, че ще ме изостави“. Това има ужасни последици за една потенциална връзка.

Когато не се страхуваме за сигурността на връзката ние имаме много по-балансирано поведение, относно това какво даваме и получаваме в тази връзка. Не си мислим, че партньора ни ще ни напусне, не се притесняваме, че не се обажда вече няколко часа или, че няма да може да се виждаме в близките дни или седмици. Когато изразяваме увереност и сигурност спрямо връзката ни е много по-вероятно тя да се окаже дълготрайна.

Затова, ако харесвате някой и искате да го впечатлите дръжте се готино. Разбира се това не означава, че не трябва да си пишете с него или да му се обаждате, но си задавайте често въпроса: „Щях ли да се обаждам или пиша толкова често на този човек, ако бяхме в една дълготрайна любовна връзка.“ Нека отговора на този въпрос да бъде вашето ръководство за това как да се отнасяте към човека до вас.

Не забравяйте, че за да привлечете в живота си дълготрайна връзка трябва да изпращате подсъзнателни съобщения към Вселената, че очаквате връзката да е дълготрайна, а това в голяма степен зависи от поведението ви.

Избирате ли партньорите си въз основа на това, какво мислят другите?

Любовта е сляпа и може да се появи от най-неочакваните места. Понякога хората изпитват трудности да открият любовта, защото позволяват на мнението на другите да се намесва в личната им интуиция и желание. За съжаление много хора блокират любовта от живота си, защото са по-загрижени за това какво мислят другите, отколкото за нещата, които наистина искат.

За това, ако търсите любов и откриете човек, който ви пасва, но приятелите и роднините ви не го харесват, останете с бистър ум. Съобразявайте се само с гласа на сърцето си. И ако то пее от щастие, значи всички приказки на останалите хора не струват пукната пара. Доверете се на собствените си емоции и чувства и те ще ви покажат пътя към любовта.

Държите ли се нелюбезно към себе си?

Посредством Закона за Привличането ние получаваме това, което проектираме към Вселената. Когато обичаме себе си и другите хора ще ни обичат. Когато обаче самоуважението ни е ниско и изтъкваме своите недостатъци, и другите ще правят това.

Да обичаш себе си е може би най-важното нещо, което трябва да се има в предвид, когато някой все още няма връзка. Дарете себе си със същата доброта и уважение, което искате да получавате и от партньора си. Това ще ви превърне в магнит за любовта.

Вие самотни ли сте още? Някоя от гореизброените причини отговаря ли на вашето състояние? Ако това е така е много добре, защото вече знаете, какво НЕ трябва да правите, тъй като това отдалечава любовта от живота ви. Вместо това изберете алтернативен начин на действие. Не забравяйте, че любовта е винаги на една ръка разстояние. Хората се влюбват постоянно и навсякъде. Щом може да се случи на другите, значи може да се случи и на вас.

 

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...