Назад до Самоконтрол и мотивация

3 вида духовни водачи. Кой от тях е вашият?

Духовните водачи са същества, които ние избираме или са назначени за наши помощници още от момента на нашето прераждане. За някои духовните водачи са представляват част от нашето подсъзнание и ум, които ни помагат да постигнем цялостност. Духовните водачи са част от нашият Висш Аз, които се проявяват при нас по различен начин като усещане, подкрепа, предупреждение, вътрешен глас или други. Смята се, че духовните водачи имат неограничени форми, те могат да бъдат в нас и около нас. Вероятно на всеки от вас се е случвало да усети за миг някакво присъствие около себе си, а след миг то да изчезне.

Видове духовни водачи:

С човешки облик

Много духовни водачи могат да бъдат с наполовина човешко тяло. За такива още от далечното минало са се възприемали съществата като русалки, кентаври, сфинксове, феи. Има и много божества, които се появяват като духовни водачи, като например Генеша, Анубис, Ра и други.


Животни/Тотеми


Животните също са възприемани и почитани като духовни водачи още от древността. Доказателство за това са множеството символики изрисувани в пещери и намерените амулети съхранени през вековете. Животните отразяват собствените ни вътрешни копнежи и желания.
Популярни тотеми с животни използват и до днес индианските племена и други общности живеещи в по-голяма изолация от модерният и съвременен свят.


Същества на светлината

Ангелите пазители са друг вид духовни водачи. Наричани са още светли същества защото помагат на хората и им „осветяват“ пътя в най-трудните моменти, като скръб, тъга, загуба, отчаяност, депресия и други.

Ако човек има нужда да избере сам своя духовен водач, той го прави съвсем лесно и дори без да усети. Това е работа на душата и нейният повик. Така например вашия поглед и желание ще се спрат точно на това, от което тя има нужда.

Рейтинг:
4.9/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...