PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Самоконтрол и мотивация

Бързането винаги е загуба на време - 5 причини, които ще ви убедят в това

Повечето хора в днешно време имат страшно много задължения всеки ден и често бързат да свършат всичко навреме. Всеки иска да има чист дом, да отива навреме на работа или училище, да се поддържа добре, да води активен социален живот, да ходи на фитнес, да изпълни всички задачи за деня, да направи вечеря... и всичко това само в рамките на един ден. Понеже имаме толкова много неща за вършене всеки ден е нормално хората да се втурват в бясно темпо, в опит да направят всичко запланувано. Колкото повече бързаме обаче, толкова повече си губим времето. Ето защо:

1. Когато бързате, Законът на привличането ви носи още повече неща, за които трябва да бързате.

Посредством Закона на привличането ние създаваме това, което проектираме във Вселената. Когато проектираме нужда от бързане да свършим повече неща, ние привличаме още повече неща за които трябва да бързаме и да се притесняваме. Прибързаността може да се превърне в един порочен, всекидневен цикъл. Ако усещате, че ежедневието ви се движи на много бързи обороти и вечно не ви достига време, намалете темпото и Вселената ще ви предложи темпо, което е много по-лесно за менажиране. Опитайте, това наистина работи!

2. Бързането води до повече тревожност и мисли за съревнование. 

Прибързаните действия, породени от това да се вършат колкото е възможно повече дейности, неминуемо води до тревожност и мисли за съревнование. Колкото повече бързате, толкова повече се притеснявате, дали ще успеете да свършите всичко навреме. Всичко това води до повече стрес, грешки и проблеми. За да намалите тревожността и стреса забавете малко темпото и спрете, за да си починете, когато се почувствате претоварени. По-спокойното вършене на задачите неминуемо ще намали нервността и тревожността.

3. Колкото повече бързате, толкова повече проблеми привличате.

Както споменахме по-горе, когато бързаме сме предразположени към повече разочарования. Това от своя страна води до повече грешки и премеждия. Както знаем много добре, посредством Закона на привличането, привличаме повече неща от това, което отразяваме към Вселената. Ако например се чувстваме разочаровани, че не стигаме навреме до желаната дестинация, ще привлечем още разочарования и проблеми, които ще ни забавят. По този начин бързането се обезсмисля, защото вместо да направим нещата по-бързо, ще ни е необходимо повече време да свършим определена задача. Закъсненията, грешките и препятствията, които привличаме, посредством нашата неудовлетвореност със сигурност ще ни забавят в дългосрочен план.

4. Когато бързате не можете да се насладите на усещането да се движите по течението.

Когато непрекъснато бързаме от една дейност към друга, пропускаме цялото пътуване, а това е срамота!

Например случвало ли ви се е да пропуснете голяма част от почивката си, само защото бързате да стигнете до мястото, към което сте се запътили? Това се случва, когато бързаме да стегнем багажа, след това бързаме да се качим в колата, бързаме да стигнем до летището и т.н. По този начин ние генерираме стрес, който трае по време на цялото пътуваме и се отпускаме едва когато достигнем хотелската стая на крайната дестинация. Няма ли да е по-забавно, ако се пуснете по течението и се наслаждавате на самото пътуване? Сгънете небрежно куфарите, наслаждавайте се на гледките по време на пътя, така ще стигнете много по-щастливи и спокойни до крайната точка и ще изживеете една по-приятна ваканция.

5. Винаги има още какво да се направи. 

Винаги има нещо друго да се направи, някъде другаде да се отиде и да се срещнете с още някой. Бързането да се свърши дадена задача ще ви помогне да стигнете по-рано до следващата, но това носи само притеснения за следващата задача, която отново бързате да свършите. Забавете малко темпото и го давайте по-леко. Вярвате или не всичко може да се свърши навреме, дори с „по-бавно“ време. Когато сме спокойни и центрирани, привличаме още неща, които ни помагат да изпълним задачите. Така се избягват ненужните пречки и разочарования, причинени от прекомерното бързане.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Оня с телефоня
Хубава статия как да станете лентяи... Полезно за всички търтеи наистина... Браво. После защо нацията ни е такава?!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...